3 augusti 2024
14:30

Notvikens IK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Notvikens IK

På grund av ett av kraftigt regn under veckan var Skolvallen inte i sitt normala augustiskick. Det krävdes många timmars arbete för att alls få en spelbar fotbollsplan. Nu till matchen: Ohtana/Pajala förlorar på Skolvallen mot Notviken med 0-2 (0-1)
Notviken får en bra start när man i den 3:e minuten tar ledningen, ett skott från Viggo Larsson passerar ett antal ben och Bosse ser inte bollen som rullar in i mål vid Bosses högra stolpe. Notas driver spelet hela halvleken men skapar inga riktigt vassa chanser. Bosse gör ett par bra parader bland annat när Notviken kommer till skott långt inne i straffområdet och Bosse gör en fin fotparad. 0-1 i paus i en halvlek där Notas ägt mycket boll och OPFF:s anfall är få och utan spets.

Andra halvlek fortsätter med Notas-dominans. I den 59:e minuten kommer Notviken loss på högerkanten, inspel och bollen hamnar hos Emil Svarvare som snyggt sätter en hård bredsida från nästan 20 meter som går i nät via Bosses högra stolpe till 0-2. Efter målet har OPFF ett par bättre anfall som dock Notas-försvaret reder ut. Notas skapar flera hörnor men målchanserna uteblir och efter 92 minuter ljuder slutsignalen och matchen slutar 0-2.

Sett över hela matchen är segern för Notviken helt rättvis. Laget kontrollerar spelet och OPFF har inte ett enda avslut på mål. I ett hårt kämpande Ohtana/Pajala går plussen till Bosse i målet, Daniel Mäki i backlimjen, Nisse Kenttä på mittfältet och Markus Prami offensivt I ett stabilt Notviken plussar vi för Jesper Gylling i backlinjen, Viktor Skogfält på mittfältet och Rasmus Månsson i anfallet. Bra domarinsats av Johan Nyström.

OPFF - Notas: Hörnor: 2-8, Avslut på mål: 0-5, Gula kort: 2-1

Laget: Bosse - Liam, Elias Y (ut 80), Daniel M, Melvin - Markus P (ut 75), John, Nisse, Dennis - Lenni (ut 75), David
Ers: Oscar (in 75), Oliver (in 75), Ahmad (in 80)